Kalba
Categories
Svarbu!
Tinklapyje pateikiama informacija yra bendro pobūdžio ir negali būti laikoma oficialia teisine konsultacija.

16 Geg Ar ekspeditorių veikla bus reglamentuota?

www.cargonews.lt

Ne pirmus metus Lietuvos vežėjų asociacija „Linava“ kelia klausimą dėl ekspeditorių veiklos reglamentavimo, nes, anot asociacijos atstovų ir kai kurių vežėjų, dėl to, kad ekspeditorių veikla nereglamentuota, sudaromos itin palankios sąlygos apgaudinėti sąžiningai dirbančius transporto įmonių savininkus – išvengti kontrolės ir atsakomybės už neatliktus ar prastai atliktus darbus. Atsižvelgdama į esamą situaciją, „Linava“ siūlo ekspeditoriams privalomai draustis savo profesinę civilinę atsakomybę mažiausiai 500 000 Lt suma vienam draudiminiam įvykiui. Ekspeditoriai į tokius siūlymus žiūri gana skeptiškai, nes mano, kad tai situacijos nepakeis.

Ekspeditorius papiktino tai, kad tokios mintys dėl privalomojo profesinės civilinės atsakomybės draudimo buvo išsakytos susitikimo Susisiekimo ministerijoje metu, nepasitarus su ekspeditoriais dėl galimų problemos sprendimo būdų.

Blogiausia tai, kad dauguma kalbintų ekspeditorių nelabai suvokia, kas tai yra privalomasis profesinės civilinės atsakomybės draudimas. UAB „Versum“ teisininkas Mantas Valatka aiškina, kad bendrosios profesinės civilinės atsakomybės draudimu draudžiami draudėjo, kaip profesionalaus tam tikrų apibrėžtų paslaugų teikėjo (ekspeditoriaus), turtiniai interesai, susiję su draudėjo civiline atsakomybe trečiajam asmeniui (įskaitant ir ekspedicijos paslaugų užsakovą) už žalą, padarytą draudėjui vykdant apdraustą profesinę veiklą – teikiant paslaugas.

Tai reiškia, kad ekspeditorius įsipareigoja priimti arba išsiųsti užsakovui priklausantį krovinį ir vykdyti kitus su tuo susijusius veiksmus (lydėti krovinį, įforminti vežimo ir kitus dokumentus).

Daugiau skaitykite www.cargonews.lt

Ši informacija negali būti laikoma teisine konsultacija ir naudojama individualiems teisiniams atvejams. Tinkama ir kvalifikuota teisinė konsultacija gali būti suteikiama tik tinkamai ir išsamiai įvertinus visas reikšmingas kiekvieno konkretaus atvejo faktines aplinkybes. Norėdami kreiptis dėl teisinės konsultacijos, susisiekite elektroniniu paštu info@versum.lt arba telefonu +370 5 2409715.